WARSZTATY

włoska jesień

w polskich górach

1

kiedy: 19-20 października 2019

gdzie: mizioły

prowadzącA: Joanna Kieres - szef kuchni oraz właściciel restauracji Per Amici

prowadzący: Carlo Bognolo szef kuchni restauracji La Tavola oraz trener w szkole kulinarnej Ashanti

Na przywitanie:

  • oliwki ( różne rodzaje)
  • cebulki marynowane
  • pecorino
  • salami i szynka włoska
  • crostini Toscana
  • tarta z suszonymi pomidorami
  • wino białe i czerwone
  • woda

Dania warsztatowe:

  • Risotto z leśnymi grzybami
  • Sandacz z kurkami w liściach cykorii endawia z maślanym sosem na winie
  • Bianchetto di vitello polenta pasticciata ( biały gulasz cielęcy z serowo- maślaną polentą.
  • Maltgliati w jesiennym sosie z świeżych pomidorów
  • Deser: crema fritta z sosem z gorzkiej czekolady
  • Deser: gruszka w syropie szałwiowym z gorgonzolą, mascarpone i karmelizowane orzechy włoskie
1
 PO WARSZTATACH ZASIĄDZIEMY DO WSPÓLNEGO STOŁU ROZKOSZUJĄC SIĘ PYSZNYM JEDZENIEM, PIJĄC PROSECCO BĘDZIEMY CELEBROWAĆ ŻYCIE!
 
Każdy z uczestników otrzyma wszystkie przepisy przygotowywanych potraw,  fartuszek do pracy oraz długopisy do robienia notatek. Warsztaty odbędą się w drewnianym domu na szczycie góry otoczonym pięknym lasem. W domu znajduje się w pełni wyposażona kuchnia oraz jadalnia.